Директора навчального комбінату спіймали на хабарі

Фото: khar.gp.gov.ua

Харківська місцева прокуратура №2 спільно з Управлінням захисту економіки однойменного Департаменту Нацполіції та співробітниками Київського райвідділу поліції міста спіймали на отриманні хабара виконавчого директора навчального комбінату, що видає свідоцтва, які дозволяють виконувати роботи в підвищеною небезпекою, зокрема, лісорубні.

Фото: khar.gp.gov.ua

Як повідомили у прес-службі прокуратури області, чоловіка підозрюють у тому, що він систематично вимагав та отримував від громадян хабарі за видачу свідоцтв без проходження відповідного навчання. Вартість одного свідоцтва підозрюваний оцінював у три тисячі гривень.

“На даний час відомо щонайменше про два факти вимагання та одержання неправомірної вигоди на загальну суму шість тисяч гривень”, – розповів керівник місцевої прокуратури Олександр Фільчаков.

За його інформацією, кримінальне провадження відкрито за ч. 4 ст. 368-3 Кримінального кодексу (одержання службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми неправомірної вигоди для себе за вчинення дій з використанням наданих йому повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду) – при цьому вчинене повторно та поєднане з вимаганням.

Слідчі дії тривають, правоохоронці встановлюють всі обставини. Наразі вирішується питання про затримання чиновника й оголошення йому про підозру.

Фото: khar.gp.gov.ua

Як вдалося встановити ХТ, видачею посвідчень на право проведення небезпечних робіт займається ПрАТ “Навчально-курсовий комбінат”, розташований на вул. Шевченко у Київському районі міста, який проводить курсове, модульне та дистанційне професійно-технічне навчання робітників, інженерно-технічних працівників і фахівців з усіх видів робіт підвищеної небезпеки та питань охорони праці.

Як повідомляв Харків Times, слідчі ДБР затримали начальника сектора «Хролівского виправного центру (№140)» за вимагання 6000 доларів за сприяння в умовно-достроковому звільненні.