6 тисяч доларів за звільнення – начальника колонії в Харківській області затримали за хабар (фото)

Фото: dbr.gov.ua
Фото: dbr.gov.ua

Слідчі ДБР затримали начальника сектору Державної установи «Хролівський виправний центр (№140)» за вимагання 6000 доларів за сприяння в умовно-достроковому звільненні.

Як повідомляє прес-служба ДБР, начальника сектору затримали після отримання частини неправомірної вигоди в розмiрi 3000 доларів.

“Затриманому готується повідомлення про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище). Слідчими ДБР у м. Полтаві буде вноситися клопотання про відсторонення особи від займаної посади на час проведення досудового розслідування”, – йдеться у повідомленні.

Оперативний супровід здійснювало Управлінням захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Нацполіції.

Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону. У разі доведення вини посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Фото: dbr.gov.ua
Фото: dbr.gov.ua

«Хролівський виправний центр (№140)» – установа мінімального рівня безпеки для чоловіків, вперше засуджених за злочини невеликої та середньої тяжкості.

Як повідомляв Харків Times, співробітники Служби безпеки України викрили та затримали на хабарах старшого оперуповноваженого Головного Управління Національної поліції в Харківській області. Співробітники СБУ встановили, що поліцейський вимагав від приватного підприємця сплачувати 500 доларів США кожні півроку за невтручання у господарську діяльність.