В Харківській області перша громада приєдналася до ПЦУ (фото)

Фото: Володимир Шаров /Facebook
Фото: Володимир Шаров /Facebook

У Харківській області перша громада прийняла рішення вийти з Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) і приєдналася до Православної церкви України (ПЦУ). Про це повідомив на сторінці у Facebook голова Богодухівськой райдержадміністрації Володимир Шаров.

“За ініціативи вірян релігійна громада Дмитрівської сільської ради першою в районі прийняла рішення про перехід із Української Православної Церкви Московського Патріархату до помісної Православної церкви України”, – написав Володимир Шаров.

Він нагадав, що нещодавно Україна отримала Томос про автокефалію Української Православної Церкви. Завдяки Томосу Православна церква України втратила будь-яку залежність від Росії.

Фото: Ольга Львова/Facebook
Фото: Ольга Львова/Facebook

 

За інформацією Facebook-спільноти “Світанок” віряни одностайно підтримали перехід з УПЦ МП до Православної церкви України. Перехід благословив мітрополіт Мітрофан, додала депутат Харківської облради Ольга Львова. За її словами, богослужіння провели священики ПЦУ отець Василь та отець Андрій.

Фото: Ольга Львова/Facebook
Фото: Ольга Львова/Facebook

Як повідомляв Харків Times, у соборі Святої Софії у Києві 15 грудня відбувся Об’єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля – митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

6 січня у патріаршому храмі Святого Георгія в Константинополі відбулася церемонія передачі Томоса про автокефалію об’єднаної Православної церкви України. Вселенський патріарх Варфоломій передав Томос Митрополиту Київському і Всієї України Епіфанію.