Прокуратура просить суд повернути місту ще одну ділянку в Лісопарку

Прокуратура направила до Господарського суду Харківської області позов про повернення з недобросовісною оренди 3 гектарів землі у Лісопарку, на вул. Батумський, та стягнення заборгованості по орендній платі за користування ділянкою.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“Землю вартістю понад 63,5 млн. гривень у 2006 році отримало в оренду одне з місцевих підприємств. На ділянці повинні були побудувати готель”, – розповіла керівник місцевої прокуратури №1 Катерина Шевцова.

Однак, за її словами, будівництво досі не було розпочато. Більш того, з кінця 2016 року орендар перестав платити гроші за користування землею.

“Таким чином, землі рекреаційного призначення простоювали понад 10 років, а орендар порушив істотні умови договору”, – вважають у прокуратурі.

Слід зазначити, що безпосередньо в районі вул. Батумський розташоване відоме елітне селище “Парк-Хаус”, де раніше проживав колишній губернатор Харківської області, а нині нардеп від Опозиційного блоку Михайло Добкін.

Землі елітного селища свого часу отримували за сумнозвісною “кооперативної схемою” обслуговуючі кооперативи “Парк-Хаус” і “Тріумф”, що мали у своїх назвах чарівні літери ЖБК. Точно так же, як “ЖБК” Житлобуд-1 “і” ЖБК “Авантаж”, які одержували землю від міськради, «прикидаючись» житлово-будівельними кооперативами, що мають право на отримання безкоштовних земельних ділянок. Тепер Добкін проходить по справі щодо цих кооперативів, яку ніяк не розпочнуть слухати по суті у Дзержинському райсуді Харкова.

Як повідомляв Харків Times, Східний апеляційний господарський суд задовольнив позов прокуратури про повернення у комунальну власність земель все в тому ж Лісопарку вартістю майже 59 млн грн., які незаконно придбав у власність черговий псевдо-ЖБК.