Зеленський назвав прізвище другого кандидата на пост глави Харківської ОДА – ЗМІ

Ірина Венедиктова. Фото: Irina Venediktova / Facеbook

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що на посаду голови Харківської обласної державної адміністрації, окрім кандидатури нардепа Олексія Кучера, розглядається кандидатура нардепа Ірини Венедиктової.

Про це Харків Times дізнався з публікації видання 057.

Зеленський зробив цю заяву під час робочої поїздки до Одеси, відповідаючи на питання журналістки видання.

“Відповідаючи на питання журналістки 057 про те, коли буде призначений новий губернатор Харківщини і кого він розглядає крім кандидатури Олексія Кучера, президент відповів, що ще розглядається Ірина Венедиктова. Також журналістка попросила Володимира Зеленського прокоментувати кримінальне минуле новообраного прокурора Харківської області Олександра Фільчакова. Однак глава держави на це питання не надав відповіді”, – написало видання.

Ірина Венедиктова народилася 21 вересня 1978 року в Харкові. Закінчила Харківський національний університет внутрішніх справ. Доктор юридичних наук, професор. На позачергових парламентських виборах до Верховної Ради Венедиктова балотувалася під третім номером за списками партії “Слуга Народу”.

До обрання в Раду Ірина Венедиктова була членом науково-консультативної ради Верховного Суду й арбітром Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України. Також вона була суддею третейського суду з медичних справ і завідуючою кафедрою цивільно-правових дисциплін юридичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Раніше була радником в декількох юридичних фірмах.

Венедиктова очолює комітет Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя.

Як повідомляв Харків Times , Народний депутат від партії “Слуга народу” Олексій Кучер, який переміг на позачергових парламентських виборах по мажоритарному округу №179 у Харківській області, претендує на посаду голови Харківської облдержадміністрації.

Юлія Світлична подала декларацію як кандидат на посаду заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони України.

На офіційному сайті Кабміну вдень 9 жовтня з`явилася повідомлення про узгодження Урядом на засіданні призначення нардепа від “Слуги народу” Олексія Кучера на посаду голови Харківської обладміністрації, проте майже відразу ця інформація була видалена з сайту уряду. Прес-сектретар прем’єр-міністра Діана Давітян заявила Суспільному, що сталася помилка, і рішення про призначення Кучера не приймалося.

Президент Володимир Зеленський заявив, що йому запропонували дві кандидатури на пост глави Харківської облдержадміністрації.

Депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко (фракція Європейська солідарність) написав у Facebook, що Кабінет міністрів не погодив призначення Кучера після того, як прем’єр-міністр Олексій Гончарук отримав якесь СМС-повідомлення.

6 вересня Кабінет міністрів України погодив кандидатуру нинішньої голови ХОДА Юлії Світличної про повторне призначення на цю посаду. Указу про призначення президент не підписував.

Харківські активісти просили президента Володимира Зеленського назвати кандидатів на пост глави Харківської облдержадміністрації.