Призначення Кучера замість Світличної: щось пішло не так (доповнено)

Фото: www.kmu.gov.ua

На офіційному сайті Кабміну з’явилося повідомлення про погодження Урядом на сьогоднішньому засіданні призначення нардепа від “Слуги народу” Олексія Кучера на посаду голови Харківської обладміністрації.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення UA: Харків.

“Окрім цього, розглянуто проекти указів та розпоряджень Президента про призначення керівників обласних та районних державних адміністрацій. Серед них – пропозиції про призначення на посаду Голови Харківської ОДА – Кучера Олексія Володимировича”, – цитує сайт повідомлення прес-служби Кабміну.

Пізніше UA: Харків опублікувало скрін повідомлення:

Зберіглася така формуліровка й у кеші Google.

Однак за кілька хвилин прізвище Кучера зникло з тексту повідомлення на сайті Кабміну.

Пізніше UA: Харків повідомило, що прес-сектретарка прем’єр-міністра Діана Давітян заявила Суспільному , що сталася помилка. Рішення щодо призначення Кучера, за її словами, сьогодні не приймалося: «Ні, Харківської не було. Можливо, просто помилково написали. Сьогодні не приймалося таке рішення».

Як повідомляв Харків Times , Народний депутат від партії “Слуга народу” Олексій Кучер, який переміг на позачергових парламентських виборах по мажоритарному округу №179 у Харківській області, претендує на посаду голови Харківської облдержадміністрації.

Юлія Світлична подала декларацію як кандидат на посаду заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони України.

6 вересня Кабінет міністрів України погодив кандидатуру нинішньої голови ХОДА Юлії Світличної про повторне призначення на цю посаду. Указу про призначення президент не підписував.

Харківські активісти просили президента Володимира Зеленського назвати кандидатів на пост глави Харківської облдержадміністрації.