Світлична претендує на посаду заступника секретаря РНБО

Фото: kharkivoda.gov.ua

Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична подала декларацію як кандидат на посаду заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони України.

Про це Харків Times дізнався з електронної декларації Світличної, як кандидата на посаду, опублікованої на сайті Єдиного державного реєстру електронних декларацій 8 жовтня.

Світлична задекларувала дві квартири у Харькові – площею 47,1 кв. м та 32,7 кв. м. Також у її декдарації вказано гараж площею 15 кв. м.

Їй належить автомобіль Peugeot 2008 (2014 року випуску).

За минулий рік Світлична отримала 214710 грн. заробітної плати як голова Харківської облдержадміністрації, а також подарунок у грошовій формі на суму 261560 грн. від Валентини Миколаївни Світличної.

Також Світлична вказала у якості не оплачуваної роботи за сумісництвом посаду професора кафедри загальноправових дисциплін факультету №6 Харківського національного університету внутрішніх справ,

Світлична задекларувала заощадження: готівкою – 20 тис. доларів, 7 тис. євро, 100 тис. гривень, на банківських рахунках – 358 доларів, 94 євро та 29 гривень.

Як повідомляв Харків Times , Народний депутат від партії “Слуга народу” Олексій Кучер, який переміг на позачергових парламентських виборах по мажоритарному округу №179 у Харківській області, претендує на посаду голови Харківської облдержадміністрації.

6 вересня Кабінет міністрів України погодив кандидатуру нинішньої голови ХОДА Юлії Світличної про повторне призначення на цю посаду. Указу про призначення президент не підписував.

Харківські активісти просили президента Володимира Зеленського назвати кандидатів на пост глави Харківської облдержадміністрації.