Харківські активісти просять Зеленського назвати кандидатів на пост глави облдержадміністрації

Фото: kharkivoda.gov.ua

Харківські активісти просять президента Володимира Зеленського назвати кандидатів на пост глави Харківської облдержадміністрації.

Про це Харків Times дізнався зі звернення, опублікованого на сторінці Харківського антикорупційного центру в Facebook.

“Ми, представники громадського та політичного сектора Харківщини, закликаємо вас відкрито продемонструвати жителям нашої області своїх кандидатів на посаду глави Харківської облдержадміністрації. Ми вважаємо, що відкритість, прозорість і зрозумілість підходів у кадрових призначеннях це те, що повинно якісно відрізняти сучасну політику від минулої”, – йдеться в зверненні.

Активісти зазначають, що подібна практика не нова – в Одеській та Львівській областях перед призначенням кандидатів на посаду голови облдержадміністрації Зеленський представив список кандидатів, за якими всі жителі області мали можливість висловити свою думку.

“Ми вважаємо, що такий підхід точно є більш відповідальним і далекоглядним, ніж кулуарні призначення. Жителі нашої області заслуговують на гідного главу облдержадміністрації та точно також як одесити і львів’яни гідні права ознайомитися з кандидатами, які розглядаються Вами. Саме тому ми звертаємося до вас. Зі свого боку, ми гарантуємо, що надамо вам всю інформацію щодо запропонованих кандидатур і посприяємо обранню найдостойнішого кандидата із запропонованих вами”, – йдеться в документі.

Звернення підтримали: Харківський антикорупційний центр, ХОО ПП “Громадянська позиція”, Об’єднання “Самопоміч” – Харків, Харківська обласна “Батьківщина”, Сила людей Харків, Харківська Реформаторська Коаліція – ХРК, ДемАльянс Харків, Демократична Сокира Харків, Фундація Регіональних Ініціатив – ФРІ, ГО Благосвіт, ХО ПП “Сила і честь”, Observatory of Democracy, Чугуївська правозахисна група та Мережа антикорупційних центрів.