Харківський коксовий завод може потрапити під санкцію

Фото: fastly.4sqi.net

У Харкові підприємство-боржник ухиляється від державного контролю.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Головного управління Держпраці у Харківській області.

На засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, було прийнято рішення про проведення заходу контролю підприємства – боржника, яке викривлюючи статистичні дані, приховує заборгованість із заробітної плати.

На комісії заступником директора ПРАТ «Харківський коксовий завод» було висловлено згоду щодо проведення Головним управлінням Держпраці у Харківській області відповідного заходу контролю.

При виході державного інспектора праці на інспекційне відвідування адміністрацією підприємства документи, які є предметом інспекційного відвідування, зокрема документи щодо нарахування та виплати заробітної плати не були надані, чим було створено перешкоди у проведенні заходу державного контролю.

Відносно керівника підприємства складено протокол за ст. 188-6 Кодексу України про адміністративні порушення, винесено Постанову по справі про адміністративне правопорушення.

З метою сприяння в проведенні заходу контролю направлено листи до Головного Управління Національної поліції в Харківській області та власника підприємства.

Також, буде розглянуто справу про накладення штрафної санкції відповідно до ст. 265 КЗпПУ – недопущення до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні – у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення.