Суд поновив підозру Мусєєву у державній зраді

Фото: UA: Харків

Апеляційний суд Харкова поновив підозру Максиму Мусєєву.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення UA: Харків.

Сьогодні, 5, серпня, Апеляційний суд області задовільнив скаргу прокуратури на рішення Київського райсуду Харкова щодо скасування підозри у державній зраді колишньому голові Холодногірського району Максиму Мусєєву.

Під час засідання адвокат підозрюваного Юрій Вишневецький клопотав про відвід суддям та додаткове дослідження матеріалів справи. Їх суд відхилив. Рішення Київського райсуду про скасування підозри Мусєєву адвокат просив залишити без змін.

«У кримінальному провадженні підозра не обґрунтувалася на окремих фактах та відомостях, що об’єктивно пов’язувала Мусєєва з вчиненням кримінального правопорушення за статтею 111 Кримінального кодексу України. У прокурора, який склав повідомлення про підозру Мусєєву, не було доказів, які вказували б на причетність останнього до саме вчинення вказаного кримінального правопорушення», – каже захисник Мусєєва.

За словами прокурора у справі Вадима Білоусова, сторона захисту затягує апеляційний розгляд. Він просив суд анулювати рішення Київського райсуду Харкова про скасування підозри Максиму Мусєєву.

«Скасувати у зв’язку з істотним порушенням вимог кримінально-процесуального закону у відповідності до висновків слідчого судді», – додав прокурор.

Нагадаємо, Максима Мусєєва, колишнього голову адміністрації Холодногірського району та депутата міськради підозрюють у державній зраді. Підозру йому оголосили у жовтні 2018-го. За версією обвинувачення, 4 роки тому в Криму Мусєєва завербувала Федеральна Служба Безпеки Росії. Сам Мусєєв на засіданнях суду відсутній і, за даними СБУ, переховується від слідства за кордоном. Наприкінці червня Київський райсуд скасував підозру Мусєєву. Це рішення і оскаржила прокуратура.

Як повідомляв Харків Times, суд зняв з Мусєєва підозри в держзраді. 21 травня 2019 суддя Київського районного суду Світлана Колесник скасувала підозру екс-главі адміністрації Холодногірського району Максиму Мусєєву. Прокуратура області подала апеляцію на дане рішення.