Поліція розслідує провадження щодо експертів інституту ім. Бокаріуса

Холодогірський відділ поліції розслідує кримінальне провадження щодо експертів Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз імені Бокаріуса, які робили автотехнічні дослідження у справі за обвинуваченням Олени Зайцевої та Генадія Дронова за фактом ДТП у Харкові, де загинули шестеро пішоходів, ще п’ятеро були травмовані.

Цю інформацію підтвердила журналістам представник прес-служби поліції Харківської області, повідомив кореспондент Харків Times.

Вона повідомила, що провадження відкрито наприкінці січня 2019 року за ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу (введення в оману суду або іншого уповноваженого органу).

Як повідомляв Харків Times експерти зокрема не змогли встановити швидкість автомобіля Lexus Зайцевої.

Як повідомляв Харків Times, аварія сталася 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова у центрі Харкова. Як встановили слідчі, Олена Зайцева за кермом Lexus рухалася вгору вулицею Сумською та проігнорувала червоний сигнал світлофора. У той же час автомобіль Volkswagen Touareg, за кермом якого перебував Геннадій Дронов, почав рух на жовтий з боку Бурсацького спуску й на перехресті в’їхав у машину дівчини. Lexus Зайцевої вилетів на тротуар та збив людей, які стояли там.

П’ятеро людей у віці від 19 до 46 років загинули на місці. Шестеро – отримали травми різної тяжкості, одна 24-річна потерпіла пізніше померла у лікарні. В ході слухання справи Зайцева вину визнала, Дронов – не визнав. Звинувачення просило для обох обвинувачених максимальний термін ув’язнення, установлений відповідною статтею – 10 років.

26 лютого Київський райсуд Харкова засудив Олену Зайцеву та Геннадія Дронова до 10 років позбавлення волі. Суд також заборонив їм керувати транспортними засобами протягом 3 років і задовольнив в повному обсязі цивільні позови потерпілих.

1 квітня 2019 року кримінальна справа за обвинуваченням Олени Зайцевої та Генадія Дронова надійшла в провадження Харківського апеляційного суду.