Команда потягу-кухні Food Train, який зараз працює у Харкові, на ранок 28 листопада запекла 15 індичок з приводу традиційного американського свята – Дня Подяки.
Про це повідомив кореспондент Харків Times.
Шеф-кухар потягу Олексій Шпіонов розповів, що індички вагою від 20 до 25 кілограмів кожна готувалися дві доби. «Одну добу вона маринується і потім запікається на наднижніх температурах, щоб вона була ніжна, соковита і готова», – сказав він.
Після того, як індички були готові, їх шматки разом з кашею та капустяним салатом були розфасовані в ланч-бокси. Бокси з їжею волонтери доставлять переселенцям із зони бойових дій на сході України, які проживають у шелтерах у Харкові. «Ми допомагаємо, в основному, ВПО, гуртожиткам, в нас більше 12 локацій, там живуть переселенці з усієї Харківської області. Зараз грузиться 1200 порцій їжи, і ми разом розвозимо. Люди вдячні за допомогу, Сподіваюся, що довгий час поїзд буде з нами», – сказала Юлія Гольштейн, представниця Благодійного фонду «Фрунзе Бути добру».
Food Train протягом 267 днів безперервної роботи приготував вже більше 1,2 мільйони порцій їжі для українців. Цей унікальний поїзд працює там, де немає світла, води та стабільної логістики продуктів, але є потреба в смачній і якісній їжі. Профінансувала створення поїзду та його роботу The Howard G. Buffett Foundation.
Як повідомляв Харків Times, 25 листопада 2023 р. Укрзалізниця відправила у перший рейс поїзд-кухню. У американське свято День подяки, цей поїзд вирушив з Києва до Харкова, а наступного дня відправився до Ізюма.