Поїзд-кухня Food Train здійснив перший рейс (фото)

Фото: Сергій Бобок /Харків Times

Укрзалізниця відправила у перший рейс поїзд-кухню. 23 листопада, у американське свято День подяки, цей поїзд вирушив з Києва до Харкова, а наступного дня відправився до Ізюма.

Про це повідомив кореспондент Харків Times.

З нагоди свята, у поїзді приготували традиційні святкові страви: запечену індичку з картоплею та гарбузовий пиріг. На залізничних станціях Харкова та Ізюма порції їжі були передані на знак подяки тим, хто своєю працею допомагає прифронтовому регіону втриматись і продовжити рух до перемоги: залізничникам, працівникам ДСНС, поліцейським, медикам. Також страви, приготовлені у Food Train, були передані соціальним службам для мешканців, які потребують допомоги.

Цей соціальний проєкт Укрзалізниця реалізувала разом з Фондом Говарда Баффета (The Howard G. Buffett Foundation), який повністю фінансує створення та роботу Food Train. У складі поїзда шість вагонів: вагон з холодною кухнею для попередньої обробки продуктів; вагон з гарячою кухнею для приготування фінальних страв; електростанція з двома дизель-генераторами загальною потужністю 400 кВт та запасом палива, вагон-холодильник з морозильною камерою для зберігання продуктів; багажний вагон з ємкостями на 27 тисяч літрів води з фільтраційною та насосною станціями, а також купейний пасажирський  вагон для персоналу поїзда, який обладнаний душовою кабіною та пральною машиною. У складі персоналу потягу – 14 працівників кухні та сім залізничників.

Food Train може автономно працювати 5-7 днів. Обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні обіди: салати, супи та основні страви – до 10 тисяч порцій їжі на день. Передбачається, що потяг працюватиме на прифронтовій теиторії, а також у місцях, які потерпатимуть від блекаутів в разі ураження російськими військами енергетичної інфраструктури.