Доба війни у Харківській області: шість діб без російських штурмів та ніч без повітряних атак

Фото: ЗСУ

Минулої доби росіяни знову не вели наступальних дій на Куп’янському напрямку фронту. Така ситуація триває вже шість діб. Минулої ночі росіяни також не вдавалися до повітряних атак на Харківщину. Проте це зовсім не говорить про послаблення їхнього тиску: за добу близько 20 населених пунктів області зазнали артилерійських та мінометних ударів, а села Лук’янці та прикордонна Волохівка перенесли авіаудари ворога. Не зменшилася й кількість повітряних тривог.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень Генерального штабу ЗСУ та Харківської ОВА.

За минулу добу в області загинули двоє мирних мешканців, ще четверо отримали поранення під час удару російською керованою авіабомбою по ліцею в селі Лук’янці Липецької громади Харківщини. Переважна більшість постраждалих старша від 60 років.

Російських обстрілів зазнали також такі прикордонні населені пункти області, як Уди, Стрілеча, Козача Лопань, Піщане та інші.

У селі Явірське Ізюмського району в полі під час проведення весняних робіт підірвався трактор, поранений був 54-річний водій.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні Нацполіції Харківщини, впродовж доби поліцейські Хаківщини здійснили 38 оглядів місць подій, внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про 13 кримінальних проваджень щодо російських злочинів.

Протягом доби зведені групи вибухотехніків провели розмінування 43,32 га території та знищили 343 вибухонебезпечних предмети.

Як повідомляв Харків Times, двоє людей були вбиті та четверо отримали поранення внаслідок удару російської авіабомби по селу Лук’янці Липецької громади Харківської області 15 квітня.