Тиск на антикорупційника нацгвардійця Булаха продовжується – ХАЦ (відео)

Фото: Володимир Рисенко / Facebook

Невідомо хто встановив систему відеоспостереження навпроти квартири Голови правління Харківського антикорупційного центру (ХАЦ) нацгврдійця Дмитра Булаха.

Про це Харків Times дізнався із заяви Харківського антикорупційного центру.

«Тиск на Голову правління Харківського антикорупційного центру військовослужбовця Дмитра Булаха не зупинився. Учора Дмитро випадково знайшов систему відеоспостереження, яка була встановлена навпроти його дверей у квартирі у Харкові», – йдеться у заяві ХАЦ.

Згідно із повідомленням, «слідчо-оперативна група вилучила систему та всі її складові». Антикорупційники висловлюють сподівання, що «поліція встановить коло осіб, які віддали наказ та змонтували систему стеження за керівником ХАЦ».

Хоча складно сперечатися й із твердженням колег Булаха, що «після обшуків, які проводили співробітники ДБР/СБУ, можна спробувати припустити, хто її встановив».

Наразі цю «доволі цікаву систему візуального контролю та фіксації» досліджують спеціалісти. Маємо надію, що дослідять та все з’ясують.

«Ми вимушені повторити своє запитання до Держбюро розслідувань: це витрачання коштів платників податків у прифронтовому Харкові дійсно «жодним чином не стосується діяльності громадської організації «Харківський антикорупційний центр»?» – питають у ХАЦ.

Харків Times приєднується до цього запитання. І не можемо не відмітити, що ситуація навкруг Дмитра Булаха все більше нагадує лютневий скандал навкруг відеостеження київського СБУ за журналістами Bihus.info. Нагадує й своєю зухвалістю, й своїм непрофесіоналізмом.

Як повідомляв Харків Times, у ДБР пояснили, що обшук вдома у керівника Харківського антикорупційного центра, військовослужбовця Національної гвардії України Дмитра Булаха було проведено у рамках досудового розслідування за фактом можливих зловживань під час зарахування на службу військовослужбовців. Це розслідування здійснюють працівники Державного бюро розслідувань за матеріалами Служби безпеки України. Представник ДБР назвав Булаха «фігурантом розслідування», хоча, за його ж словами, «на даний момент підозри не повідомлялися» й він жодним чином не означив правовий статус керівника ХАЦ у цьому розслідуванні.