Доба війни у Харківській області: двоє загиблих під руїнами будинку (фото)

Фото: Нацполіція

Минулої доби росіяни атакували з різних видів озброєння близько 20 населених пунктів Харківської області. У сели Веселе Липецької громади під Харковом ввечері вчора під зруйнованим російською авіабомбою власним будинком загинули 61-річна жінка та 68-річний чоловік. Ще двоє людей – 40-річна жінка у селі Подоли на Куп’янщині ввечері та 57-річний водій бригади екстреної меддопомоги вдень у селі Петропавлівка того ж району – отримали поранення.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

У ніч на сьогодні, 14 квітня, два, очевидно, збиті «шахеди» впали на цивільний об’єкт у Харкові. Їх ціллю була «критична інфраструктура»

За повідомленням Повітряних сил ЗСУ, минулої ночі росіяни запустили по Україні чотири зенітні керовані ракети С-300/С-400 з окупованої території Донецької області та 10 ударних безпілотників типу «Shahed-131/136» із курської області рф.

«Усі «шахеди» збито на Харківщині зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил та мобільними вогневими групами Сил оборони України», – йдеться у повідомленні.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, за минулу добу російські обстріли спричинили на Харківщині 12 пожеж у Харківському, Чугуївському та Куп’янському районах, дев’ять з яких «трапилися у лісових масивах».

Піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знешкодили 78 одиниць вибухонебезпечних предметів. Усього впродовж доби на Харківщині зведені групи вибухотехніків провели розмінування 37,19 га території та знищили 413 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Times, вночі сьогодні, 14 квітня, росіяни знову атакували Харків кількома групами «шахедів» з трьох напрямків. У місті пролунали щонайменше два вибухи.