Доба війни у Харківській області: зруйновані села та поранені люди (фото)

Фото: Сергій Болвінов/Facebook

Минулої доби росіяни обстрілювали Харківську область з артилерії та минометів, закидали керованими авіабомбами. Внаслідок російських обстрілів були поранені двоє людей – 57-річний мешканець селища Козача Лопань та поліціянт з Куп’янська. Ще один чоловік в Ізюмсьвокму районі області дістав пораненя, коли його трактор наїхав на вибуховий пристрій.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні Нацполіції Харківщини.

Селище Козача Лопань Харківського району за добу було обстріляне двічі – вдень учора та вже зранку сьогодні, 20 березня.

«Керованими авіабомбами по населеному пункту росіяни почали бити рано вранці. Як завжди, під ударом – житлові будинки, цивільні автомобілі. Поранення отримав 57-річний чоловік, у нього множинні уламкові поранення лівої гомілки, зараз він в лікарні. На місці влучань працюють фахівці, вже вилучили залишки КАБа», – написав у Facebook начальник Слідчого управління Нацполіції області Сергій Болвінов.

Під час учорашнього обстрілу в селищі були пошкоджені будинки мешканців та лінія електропередачі.

«На Куп’янському напрямку російські окупанти здійснили 10 безуспішних штурмів позицій Сил оборони України в районі Синьківки Харківської області», – повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

Як повідомили Харків Times у Харківській обласній військовій адміністрації, під артилерійським та мінометним вогнем росіян минулої доби перебували близько 20 населених пунктів області. Під удари російських КАБів потрапили селище Козача Лопань, села Мокра Рокитна, Веселе та Ізбицьке.

У Мокрому Рокитному Харківського району «стратегічною ціллю» росіян було приватне підприємство. Будинки містян були ціллю під час обстрілу Куп’янську, де вчора вдень постраждала поліцейська автівка й був поранений поліціянт. Багатостраждальну Одноробівку на Золочівщині росіяни продовжували рівняти з землею.

Впродовж доби зведені групи вибухотехніків провели на Харківщині розмінування 109,6 га території, знищили 357 вибухонебезпечних предметів. З них 87 одиниць вибухонебезпечних предметів виявили та знешкодили піротехнічні підрозділи ДСНС.

За добу були евакуйовані 19 дітей з родинами з найнебезпечніших громад Куп’янського району. В цілому на сьогодні з двох громад евакуйовані 133 дитини: з Великобурлуцької – 100, з Вільхуватської – 33.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 19 березня, в полі неподалік села Федорівка Барвінківської громади Ізюмського району Харківської області на «вибуховому предметі» підірвався трактор John Deere. Тракторист був поранений.