На тендерах тепер доведеться доводити обґрунтованість потреби

Чиновникам ХОВА довели про обґрунтування потреб. Фото: ХОВА

Від початку грудня у системі Prozorro межах реалізації проєкту «Прозорість і підзвітність» з’явилася нова функція: «Обґрунтувати потребу».

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації, працівникам якої щойно презентували новий функціонал.

«Ця опція дасть змогу замовнику більш широко описати потребу в проведенні тієї чи іншої закупівлі», – йдеться у повідомленні.

Маємо надію, поява такої опції дещо спростить для ХОВА рішення, чи варто витрачати гроші на сумнівні заходи на кшталт, приміром, опитування з ціллю визначитись щодо «деструктивного впливу російських інформаційно-психологічних операцій на формування громадської думки серед жителів Харкова». Ще у другій половині листопада на це планували витратити 450 тисяч гривень.

Як повідомляв Харків Times, Харківська обласна військова адміністрація має намір замовити опитування з ціллю визначитись щодо «деструктивного впливу російських інформаційно-психологічних операцій на формування громадської думки серед жителів Харкова» за 450 тисяч гривень.

У серпні Харківська міськрада скасувала у системі Prozorro закупівлю на суму 198 тис. гривень, які планувалося витратити на «проведення навчальної програми для підприємців креативних індустрій «Бізнес в умовах воєнного стану». Скасували закупівлю «у зв’язку з відсутністю подальшої потреби».

За подібні тендери у міськраді було ліквідоване скандальне Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту. Очільниця цієї вже майже не існуючої структури Вікторія Грецька-Миргородська спочатку була відсторонена від займаної посади, а потім, коли її діяльністю зацікавилися правоохоронні органи, звільнена. Відновитися на посаді через суд пані Грецькій-Миргородській не вдалося.