Ще один «данс» не станцюють у Харкові

Фото з фестивалю “Незламний Dance”: Інстаграм майже скасованого управління

Вже майже неіснуюче управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів Харківської міськради скасувало в системі Prozorro закупівлю на суму 198 тис. гривень, які планувалося витратити на проведення навчальної програми для підприємців креативних індустрій «Бізнес в умовах воєнного стану». Скасували закупівлю «у зв’язку з відсутністю подальшої потреби».

Про це Харків Times довідався з публікації Харківського антикорупційного центру (ХАЦ).

«Договір планували укласти з ТОВ “Allstars”. Саме з цією фірмою управління раніше уклало договір на 394 000 грн. на проведення фестивалю “Незламний DANCE”, який викликав резонанс у суспільстві та ЗМІ», – йдеться у матеріалі.

Так, майже «покійне» управління міськради встигло від початку повномасштабного вторгнення витратити 6,6 мільйонів гривень на незрозумілі, а часом і просто безглузді заходи.

«Бюджетні гроші витрачали на проведення семінарів, тренінгів, навчальних програм та впровадження інноваційних проєктів», – зазначає ХАЦ.

Більше цього, маємо надію, не буде. Цей «данс» у Харкові не станцюють. Сподіваємось, що й інших таких танців ми не побачимо.

Як повідомляв Харків Times, Харківська міська рада на своїй найближчій сесії ліквідує Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту. Очільниця цієї вже майже не існуючої структури Вікторія Грецька-Миргородська відсторонена від виконання службових обов’язків. Це стало результатом службового розслідування, проведеного міськрадою.

Мер Харкова Ігор Терехов заявив, що міська рада має намір скасувати всі «необов’язкові» тендери. Не пройшло й півтора року повномасштабного вторгнення рф, як міськрада зрозуміла, що гроші зараз слід витрачати «на оборону, відновлення житла та інфраструктурні проекти».