Нічого зайвого! На другому році вторгнення Харків відмовиться від «необов’язкових» тендерів

Фото: Харків Times

Харківська міська рада має намір скасувати всі «необов’язкові» тендери. Не пройшло й півтора року повномасштабного вторгнення рф, як міськрада зрозуміла, що гроші зараз слід витрачати «на оборону, відновлення житла та інфраструктурні проекти».

Про це Харків Times повідомили у Харківській міській раді із посиланням на мера міста Ігоря Терехова.

«Ми проводимо повний аудит тендерів, договорів допорогової тендерної закупівлі та зупинимо все, що є необґрунтованим. Також скасуємо закупівлю послуг чи товарів, які нині необов’язкові. Йдеться про спортивні змагання, культурні заходи, крім найважливіших, – на це ми знизимо витрати. І продовжимо спрямовувати кошти на оборону та ЗСУ, яким допомагаємо постійно, на відновлення житла та інфраструктурні проекти, бо необхідно готуватися до опалювального сезону», – заявив Терехов в ефірі національного телемарафону.

Він також в ефірі пообіцяв усунути від виконання посадових обов’язків тих керівників, «які не пройдуть тендерної перевірки на нецільове використання коштів».

Те, що міськрада нарешті схаменулася й, маємо надію, зупинить цей невпинний потік всіляких фестивалів незламного дансу, чемпіонатів зі стріт-воркауту, фестивалів робототехніки, волонтерських шкіл для невідомих волонтерів, – це загалом добре. Непокоїть лише те, що це сталося на другому році повномасштабного російського вторгнення, на другому році бомбардувань та обстрілів нашого міста, під час, коли більшість сховищ та укриттів у місті існують насправді лише у вигляді галочки на папері, а до ладу їх приводять самі мешканці, як можуть. До речі, от де сталися б у нагоді ті волонтери, що під егідою міськради пройшли таку серйозну школу, але…

Що ж, матимемо на це надію. А хто знає про долю того чемпіонату Харкова зі стрит-воркауту, що мав пройти сьогодні у ТРЦ «Нікольський» «під патронатом харківського міського голови» та «за підтримки Департаменту у справах сімʼї молоді та спорту»? Його скасували? Чи визнали «найважливішим спортивним змаганням» і таки провели? Хвилюємось…

Фото: Харківська міськрада

Як повідомляв Харків Times, Харківська міська рада в особі мера міста Ігоря Терехова заявила про намір на своїй найближчій сесії ліквідвати Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту. Очільниця цієї вже майже не існуючої структури Вікторія Грецька-Миргородська відсторонена від виконання службових обов’язків. Це стало результатом службового розслідування, проведеного міськрадою.