Колаборантці з Вовчанська, яка в окупації організувала день прапора рф, повідомили про підозру

Фото: ukrinform.ua

47-річній мешканці м. Вовчанськ, яка під час окупації міста добровільно очолила фейковий відділ «культури, молоді та спорту», заочно повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це Харків Times повідомив речник Управління Служби безпеки України Харківської області Владислав Абдула.

За оперативними даними, посаду у незаконно створеній ворогом адміністрації жінка обійняла у липні минулого року.

“Обіймаючи псевдопосаду, зловмисниця організовувала роботу відділу, приймала участь у підготовці проектів рішень військово-цивільної адміністрації у профільній сфері, погоджувала плани роботи підприємств та установ з питань культурно-масових заходів, складала та затверджувала табелі обліку робочого часу підлеглих, згідно яких у подальшому останнім нараховувалась заробітна плата у російській валюті.”, – розповів Владислав Абдула.

Крім цього, ворожа поплічниця організовувала заходи, приурочені пам’ятним датам російської історії, зокрема «Дню прапора росії».

На цій посаді жінка перебувала до моменту звільнення м. Вовчанська Збройними Силами України.

За інформацією Офісу генпрокурора України, добровільно співпрацювала з ворогами Даньшина Тетяна Анатоліївна 1976 року народження. Колаборантці загрожує до 10 років ув’язнення.

Як повідомляв Харків Times, СБУ викрила колаборантку, яка підбирала працівників для окупаційної адміністрації у Вовчанську.