Подружжя правоохоронців з Куп’янська викрили на співпраці з ворогом

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Подружжя українських правоохоронців під час окупації міста Куп’янськ Харківської області зрадило присязі та перейшло на бік ворогів. Зрадників звільнили посад в українських правоохоронних органах. Жінку планують оголосити у розшук.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

До початку широкомасштабного вторгнення жінка обіймала посаду старшого інспектора «Центра пробації» у Куп’янську. Після окупації міста допомагала загарбникам будувати «российскую правоохранительную систему». За інформацією слідства, 29-річна зрадниця обійняла посаду «и. о. старшего инспектора отделения по работе с личным составом».

“Вона проводила прийом та оформлення документів від кандидатів для добору на службу у незаконному правоохоронному органі, надавала консультації та допомогу кандидатам у написанні автобіографій та пояснень, проводила заняття з вивчення російських законів.”, – повідомили у прокуратурі.

Поплічниці окупантів заочно оголосили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Її чоловік до російського вторгнення обіймав посаду оперуповноваженого сектору кримінальної поліції Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в області. Під час окупації став «и. о. оперуполномоченного отдела уголовного розыска». Він  проводив обшуки за місцем проживання колег для того, щоб знайти та вилучити табельну ззброю. Він також закликав їх співпрацювати з представниками рф.

За інформацією ДБР, він також втік разом з окупантами. Його заочно судять за держзраду, вчинену в умовах військового стану.

Як повідомляв Харків Times, суд розгляне обвинувальний акт щодо колишньої криміналістки Нацполіції з Куп’янська, яка добровільно перейшла на бік окупантів, і здавала їм місцевих правоохоронців.