Екс-поліцейського з Куп’янська, який в окупації влаштовував облави, судитимуть за держзраду

Суд у Харкові розгляне обвинувальний акт на колишнього поліцейського з Куп’янська, який під час окупації добровільно перейшов на бік ворога, проводив обшуки та влаштовував в місті облави.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДБР.

“Після захоплення Куп’янська росіянами зрадник домовився про роботу у їх каральному органі. Він працював на окупантів у захопленій будівлі Куп’янського відділу поліції.”, – розповіли в ДБР.

За інформації прокуратури області, згодом зрадник обійняв посаду «исполняющего обязанности старшого оперуполномоченного отдела уголовного розыска» так званого «УВД ВГА Харьковской области».

За наказом рашистів він шукав табельну зброю українських правоохоронців, а також агітував їх працювати на окупаційну владу, аргументуючи «хорошей зарплатой от РФ».

Окрім цього, щоб догодити своїм кураторам негідник влаштовував облави у місцях, де проживали його колишні колеги.

Експравоохоронця судитимуть заочно в Ленінському районному суді м. Харкова. Він обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Як повідомляв Харків Times, суд розгляне обвинувальний акт щодо колишньої криміналістки Нацполіції з Куп’янська, яка добровільно перейшла на бік окупантів, і здавала їм місцевих правоохоронців.