Колишню поліціянтку з Куп’янська судитимуть за держзраду

Суд розгляне обвинувальний акт щодо колишньої криміналістки Нацполіції з Куп’янська, яка добровільно перейшла на бік окупантів,і здавала їм місцевих правоохоронців.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, зрадниця передавала російським загарбникам персональні дані поліцейських Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в області, фактичні адреси їх мешкання, відомості про наявність у них зброї.

“Крім того, обвинувачена проводила обшуки за місцем проживання колишніх колег з метою відшукування і вилучення табельної вогнепальної зброї. Разом з окупантами вона встигла «завітати» до родичів свого колишнього керівника: спочатку до його матері, а потім — до батьків його дружини.”, – розповіли в прокуратурі

Знайти у них зброю не вдалось. Тому обвинувачена попередила, що дає їм додатковий час, аби передати їй зброю. В інакшому випадку вона висловила погрозу, що родича її екскерівника буде заарештовано.

Екс-поліціянтку судитимуть заочно за ч. 2 ст. 111 КК України  (державна зрада, вчиненаї в умовах воєнного стану) в Київському районному суді м. Полтави.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Як повідомляв Харків Times, заступниця начальника Куп’янського районного відділу поліції Харківської області, підполковник Наталія Шевченко свідомо перейшла на бік окупантів. Зокрема, вона на службовому автомобілі особисто супроводжувала ворожу техніку в тимчасово окупованому Куп’янську.