Директором Харківського драмтеатру став колишній посадовець ХОДА

Посаду директора Харківського академічного драматичного театру обійняв 58-річний Олег Яцина. До 2020 року він очолював управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній раді.

За призначення Олега Яцини на посаду керівника театру проголосували депутати обласної ради на останній сесії, 5 жовтня.

У пояснювальній записці до проєкту рішення зазначено, що під час воєнного стану призначення на посаду проводиться без конкурсу.

До призначення Яцини  обов’язки директора театру виконувала Олена Ткаченко.

Довідка:

Олег Яцина – викладач історії та суспільно-політичних дисциплін, кандидат історичних наук. Закінчив Харківський державний університет (зараз – національний) 1992 року.

Із 2010 до 2014 року Олег Яцина був депутатом міськради від партії “Батьківщина”.

Улітку 2014 року став начальником управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації. У лютому 2020 року звільнився.

Харківський академічний драматичний театр створений у 1933 році. З 1949 по 2022 роки носив ім’я Олександра Пушкіна. У рамках дерусифікації ім’я поета з назви прибрали.

к повідомляв Харків Times24 грудня 2022 року на позачерговій сесії Харківської обласної ради депутати прийняли рішення про перейменування “Харківського академічного російського драматичного театру імені Пушкіна”. З назви закладу викреслено ім’я поета та слово “російський”.