Держагенство з відновлення зацікавилося цінами на бетон в Ізюмі

Фото: ukrinform.com

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури перевіряє розцінки на бетон, що містяться у кошторисі на реконструкцію зруйнованого мосту в місті Ізюм Харківської області, які, за відомостями ЗМІ, були завищені вдвічі.

Про це Харків Times дізнався з допису у Facebook голови Держагенства з відновлення Мустафи Найєма.

«У звʼязку з можливою помилкою або зловживанням ми з керівництвом Харківської служби відновлення прийняли рішення провести позаплановий аудит кошторису для встановлення ринкової вартості послуг у рамках контракту», – написав Найєм.

За його словами, хоча на результат аудиту агентство «ще чекає», але вже зараз встановлено, що «ціна на бетон у офіційному кошторисі дійсно перевищує ціну, яка була надана підряднику за результатом аналізу ринку».

Наразі триває перевірка й порівняння кошторисів та оптових цін.

«У разі, якщо її результати встановлять факт завищення ціни на будматеріали, Служба відновлення у Харківській області вживатиме відповідні заходи і перерахує ціни на доставку бетону для відбудови мосту в Ізюмі», – зазначив голова Держагентства з відновлення.

Він також подякував журналістам та громадськості за надану інформацію та колегам з Служби відновлення та розвитку інфраструктури Харківської області за співпрацю.

Як повідомляв Харків Times, згідно з даними системи «Прозорро», як встановили журналісти видання «Наші гроші», у кошторис відбудови зруйнованого мосту в Ізюмі за 636 млн внесли бетон по вдвічі завищеній ціні. Орієнтовна переплата складає понад 32 млн гривень. На таку суму можна купити триповерховий будинок у центрі Києва.

За словами Мустафи Найєма, в Харківській області цього року планується завершити відбудову чотирьох мостів, зруйнованих під час бойових дій, а наступного – ще 14.