Доба війни на Харківщині: авіабомбами по невеличкому селу

Фото: ХОВА

За минулу добу росіяни з артилерії, мінометів та з використанням авіації обстрілювали цивільне населення Харківського, Чугуївського, Куп’янського та Ізюмського районів Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

По селу Копанки на Ізюмщині росіяни завдали ударів двома керованими авіабомбами. Площа села Копанки складає менше квадратного кілометра. За даними перепису 2001 року населення села – 31 людина. От така «важлива стратегічна ціль» була в російської авіації. На щастя, жертв немає.

Приватні будинки мирних мешканців Харківщини за добу були пошкоджені російськими обстрілами й у місті Вовчанськ та селах Кучерівка й Кіндрашівка Куп’янського району. Люди не постраждали.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, на околицях Кіндрашівки від російського обстрілу сталося займання сухостою в кількох осередках. Загальна площа пожежі склала близько 3 гектарів. Два оперативних відділення 44-ї ДПРЧ приборкували вогонь більше години.

«Вогнеборці запобігли розповсюдженню полум’я на житловий сектор. Без постраждалих», – йдеться у повідомленні.

Під загрозою повторних обстрілів рятувальники вчора зранку гасили пожежу в прикордонному Вовчанську, де російський снаряд влучив у сінник у приватному дворі. Тут також, на щастя, обійшлося без жертв та постраждалих.

Вже традиційно з 27 пожеж, які сталися за добу, 18 виникли в екосистемах і з них лише дві були спричинені діями росіян.

«Решту спричинили люди, нехтуючи правилами пожежної безпеки чи навмисно випалюючи сухостій», – повідомили в ДСНС.

Вночі вже сьогодні, 30 вересня, на вулиці Семафорній у Харкові чоловік посеред вулиці підірвався на невстановленому вибуховому пристрої та загинув на місці. Рятувальники вважають, що це, скоріш за все, була граната.

За минулу добу піротехнічні розрахунки ДСНС провели обстеження біля 6,8 га території, з них 7710 кв. метрів – за допомогою машин механізованого розмінування. Обстежено 4,1 км ліній електропередачі, 3,2 км газопроводів, 9 приватних домогосподарств у Харківському, Ізюмському, Куп’янському, Богодухівському та Чугуївському районах області. Сапери виявили та знешкодили 312 одиниць ворожих мін, вибухівок та боєприпасів. До робіт залучалося 34 піротехнічних розрахунки ДСНС у складі 164 саперів та 69 одиниць техніки.

Як повідомили Харків Times у прес-службі Нацполіції області, правоохоронці вже розслідують всі факти порушення росіянами законів та звичаїв війни (ст. 438 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Харків Times, вчора, 29 вересня, близько 11:00 під ворожим вогнем вкотре опинилося місто Вовчанськ Харківської області Внаслідок російського обстрілу було знищено майно мирних мешканців та виникла пожежа.