У Харкові невідомі вандали ламають молоді дерева (фото)

Фото: Харківзеленбуд

У Харкові невідомі покидьки ламають молоді дерева та псують зелені насадження. У парку імені Богдана Хмельницького в Немишлянському районі міста зламали молоді липи. У сквері на вулиці Клочківській знищили туї, висаджені в минулому році.

Про це Харків Times повідомили СКП «Харківзеленбуд».

«За останні декілька днів озеленювачі СКП «Харківзеленбуд» почали виявляти в місті акти вандалізму», – йдеться у повідомленні.

За свідченням зеленбудівців, у парку ім. Богдана Хмельницького п’ять молодих лип «зазнали варварського знущання, були пошкоджені стовбури». Судячи з фото, липки просто зламані, причому зламані цілком навмисно.

У сквері на вулиці Клочківській поламали огорожу біля висаджених минулого року туй, а три з них – просто знищили. Також пошкоджені й інші дерева.

«Харківзеленбуд» закликає мешканців міста «дбайливо та з турботою відноситись до краси, яка створюється для них», а у разі, якщо стають свідками таких прикрих випадків, – викликати поліцію.

Наразі невідомо, чи зверталися з цього приводу до поліції представники міської влади, та що робить поліція, чи шукають вандалів. Але зрозуміло, що залишати такі випадки без покарання не можна. Ці покидьки повинні нести відповідальність.

Як повідомляв Харків Times, харківцям потрібно бути пильними, спостерігаючи процес кронування дерев на вулицях міста. «Харківзеленбуд» заявив, що популярне у Харкові варварське кронування «до стовбура» не є ініціативою цього комунального підприємства, а пильщики – то не завжди їхні працівники.