Така братерська любов: на Харківщині чоловік мало не підірвав сестру гранатою

Фото: Нацполіція

У селі Леб’яже Красноградського району Харківської області 40-річний чоловік під час сімейної сварки кинув власній сестрі за комір зведену гранату. На щастя, жінка встигла дістати й відкинути вибухонебезпечний «братерський даруночок». Зрозуміло, братик був «у стані алкогольного сп’яніння».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

«Зловмисник в стані алкогольного сп’яніння під час конфлікту закинув приведену у бойову готовність гранату РГД-5 за комірець жінці. Постраждала встигла дістати та відкинути боєприпас до детонації на безпечну від себе відстань», – йдеться у повідомленні.

Наразі «люблячий брат» затриманий співробітниками поліції. Під час обшуку в нього вилучили «ще один споряджений корпус бойової ручної протипіхотної гранати Ф-1. Чоловіка повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Як повідомляв Харків Times, 24 липня близько на вулиці Героїв Праці у Харкові 50-річний чоловік під час п’янки кинув під ноги своєму 51-річному знайомому «предмет схожий на гранату». Постраждалий отримав чисельні травми.

5 числа того ж місяця в Харкові поліцейські затримали 25-річного чоловіка, який біля магазина від’єднав чеку від гранати М-67 та погрожував її підірвати.

А 17 квітня мешканець Вільхуватської громади Харківської області кинув бойову гранату під автівку свого 39-річного односельця, коли всередині авто знаходилися троє людей. Всі вони були шпиталізовані з осколковими пораненнями. Після цього 45-річний метальник не заспокоївся та кинув другу гранату до оселі інших своїх односельців. На щастя, вона не розірвалася.