Житель Харківщини метав бойові гранати у своїх односельців

Фото: Нацполіція

Мешканець Вільхуватської громади Харківської області кинув бойову гранату під автівку свого 39-річного односельця, коли всередині авто знаходилися троє людей. Всі вони були шпиталізовані з осколковими пораненнями. Після цього 45-річний метальник не заспокоївся та кинув другу гранату до оселі інших своїх односельців. На щастя, вона не розірвалася.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Метальника гранат затримали, він, мабуть, не зумів пояснити свої дії, принаймні правоохоронці наразі вважають, що діяв він «з незрозумілих причин».

«Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомленні.

Тобто відповідати доведеться у цілком зрозумілий спосіб.

Як повідомляв Харків Times, 4 листопада 2021 року суд у Харкові визнав 36-річного харків’янина винним у замаху на життя 45-річного мешканця Змієва та засудив його до 15 років позбавлення волі. Йдеться про відморозка, який 28 квітня 2019 року в п’яному вигляді кинув гранату в салон автівки Toyota на вулиці Старогригорівській у Новобаварському районі Харкова, а потім пояснював свій вчинок «невдалим жартом». Водій автівки втратив обидві ноги.