Суд у Харкові засудив до 15 років ув’язнення відморозка, що кинув гранату в таксі та залишив водія інвалідом

Фото: Харків Times

Жовтневий суд Харкова сьогодні, 4 листопада, визнав 36-річного харків’янина винним у замаху на життя 45-річного мешканця Змієва та засудив його до 15 років позбавлення волі. Йдеться про відморозка, який 28 квітня 2019 року в п’яному вигляді кинув гранату в салон автівки Toyota на вулиці Старогригорівській у Новобаварському районі Харкова.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Суд визнав злочинця винним за всіма звинуваченнями – крім замаху на життя водія, він незаконно зберігав та носив із собою вибуховий пристрій, а також навмисне знищив чуже майно (ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 15 п. 5, 7 год. 2 ст.115, ч. 2 ст.194).

Через дії злочинця постраждалий водій Toyota втратив обидві ноги та отримав інші тяжкі травми, лікарям довелося буквально боротися за його життя. Машина постраждалого не підлягала відновленню. А п’яний відморозок так і не визнав повністю своєї провини, намагаючись переконати слідство й суд у тому, що все це – результат «невдалого жарту». Що ж, у найближчі 15 років він жартуватиме за ґратами, не загрожуючи своїми «жартами» мешканцям Харкова та області.

Як повідомляв Харків Times, 28 квітня 2019 року п’яний неадекват кинув гранату у вікно автівки Toyota на вулиці Старогригорівській.

Незважаючи на всі зусилля, лікарям довелося ампутувати ноги 45-річному водію, який постраждав від вибуху.

У вересні 2019 року прокуратура затвердила злочинцеві звинувачення у замаху на вбивство та направила його справу до Жовтневого суду Харкова. Злочинець не визнавав своєї провини повною мірою, списуючи те, що сталося, на «невдалий жарт».

Так само злочинець поводився і в суді, перше засідання якого відбулося 3 жовтня 2019 року.