Мер Харкова посварився із Харківським метрополітеном

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Мер Харкова Ігор Терехов обурився намаганням зібрати серед співробітників Харківського метрополітену підписи за повернення оплати проїзду в метро.

Про це Харків Times повідомили у Харківській міській раді.

«Харківський міський голова Ігор Терехов відреагував на примус співробітників КП «Харківський метрополітен» підписувати документ на підтримку запровадження платного проїзду», – йдеться у повідомленні.

Тобто, як можна зрозуміти, у комунальному підприємстві «Харківський метрополітен», яке належить Харківській міській раді, яку раду, в свою чергу, очолює Терехов, за його спиною намагалися зібрати в співробітників підписи за те, щоб, всупереч розпорядженню і неодноразовим обіцянкам мера, повернути плату за проїзд.

Мер обурився та провів у метрополітені нараду, де назвав ці дії «самодіяльністю, яка не вписується у логічні рамки», коли місто робить проїзд безплатним і «тримається, на відміну від інших міст» та розуміє, що для цього «є фінансові можливості».

«Ви повертаєтеся до радянського союзу! Іншого я сказати не можу, це остання крапля. Я не звільняю вас, бо ми разом пройшли початок війни, лежали під російськими літаками, вибухами. Це вас врятувало. Але якщо ще раз будь-яке КП зробить щось подібне, незважаючи на особистості, я вижену», – заявив Терехов керівництву метрополітену.

Він вже вкотре пообіцяв, що коли фінансових можливостей не буде, – «вийде й сам чесно скаже про це харків’янам».

Дуже кортить запитати: «Що це було?». Бунт на кораблі чи заздалегідь розпочата передвиборча компанія?

Як повідомляв Харків Times, всередині травня Комунальне підприємство «Харківський метрополітен» зажадало від держави компенсації витрат, які утворилися під час функціонування метро лише в якості укриття з 24.02.2022  по 24.05.2022 року. Функції укриття підприємство вважає невластивими для себе, а обов’язок захисту населення – «функцією держави, що здійснюється виключно органами, уповноваженими на це державою».

На даний момент проїзд у Харківському метрополітені, як і в іншому муніципальному транспорті, є безкоштовним. Мер Харкова Ігор Терехов, починаючи із червня минулого року, неодноразово заявляв, що проїзд залишиться безоплатним аж поки міський бюджет буде в змозі нести цей тягар.