У Харкові проїзд у транспорті залишиться безкоштовним на невизначений термін

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

У муніципальному транспорті Харкова поки що не планують повертати плату за проїзд. Він залишиться безкоштовним на невизначений термін.

Про це Харків Times дізнався з інтерв’ю Харківської міського голови Ігоря Терехова виданню Страна.ua.

“З 1 червня повернено оплату за комунальними тарифами. Але це не стосується громадського транспорту, поки він буде безкоштовним.”, – розповів очльник міста.

Ігор Терехов відзначив, що в місті було завчасно зроблено запаси палива, ціна на яке зараз виросла нечувано.

За словами очільника міста, міський транспорт дуже постраждав внаслідок російських обстрілів.

“Більше половини трамваїв у нас немає, знищено 35 км тролейбусних контактних мереж, зруйновано тягові та трансформаторні підстанції. Наразі працюю над закупівлею електробусів.”, – розповів Ігор Терехов.

Можливо, завдяки архітектору лорду Фостеру, він має багато зв’язків і лобіювання інтересів Харкова в Британії, саме в цій країні буде придбано новий транспорт.

Як повідомляв Харків Times, з понеділка, 16 травня, у Харкові почав курсувати наземний громадський транспорт. Спочатку планувалося чотири трамвайних, вісім тролейбусних та 25 автобусних маршрутів.

24 травня відновив роботу Харківській метрополітен. Мерія планувала, що проїзд у міському транспорті буде безкоштовним протягом двох тижнів, орієнтовно до початку літа.