Врятована харківським волонтером у Херсоні собака не стає на задні лапи через переохолодження

Харківські волонтери рятують тварин у Херсоні, підтопленому внаслідок здійсненого рашистами підриву Каховської ГЕС. Врятовані тварини потребують людської уваги та тепла і в багатьох випадках – медичної допомоги.

Про це Харків Times  повідомили у ГО “Порятунок тварин Харків”.

Сьогодні чотирьох врятованих песиків забрали хазяї. Троє повернулися до старих власників, а одного усиновив військовий в якості напарника по охороні об’єкту.

Місцеві мешканці самі звернулися до волонтерів з проханням вивезти своїх улюбленців з затоплених районів.

“Місцева дівчина прийшла до нашої точки евакуації, щоб допомогти в порятунку тварин і принесла багато підстилок. Поряд за парканом на драбині залишилася її собака, що боїться води. Разом із господаркою, ми підпливли на човні до місця та допомогли родині возз’єднатися.”, – розповіли у ГО “Порятунок тварин Харків”.

Ще двох собак харків’яни врятували разом з їх хазяїном у найзатопленішому районі Острів, де від будинків видніються лише дахи, а з розташованого поряд заводу в воду витік весь мазут.

Ще одного собаку виловили з води на даху будинку.

“Від тривалого перебування в воді песик отримав переохолодження. Весь ранок ми шукали ветеринара. Волонтерка Анна Куркуріна з Миколаєва, яка приїхала надавати постраждалим тваринам медичну допомогу, вже забрала її в Одесу на лікування.”, – розповіли волонтери.

За інформацією Суспільного, собаку, який через переохолодження не може встати на лапи і тримається за ногу свого рятувальника, витягнув з води харківський волонтер Руслан Горбаль.

Станом на вечір 7 червня волонтери ГО “Порятунок тварин Харків” врятували 41 тварину. Серед них собаки, коти, кошенята та троє козенят.

Для роботи волонтери потребують палива, речі для тварин — рушники, пледи, пелюшки, повідці й ошийники. Притулки переповнені, тому потрібні люди, які можуть тимчасово брати на перетримку чи усиновлювати.

Жителів Харківщини, які можуть прихистити тварин, волонтери просять телефонувати за номером: 0954788878.

Нагадаємо, що в ніч проти вівторка, 6 червня, російські окупанти підірвали Каховську ГЕ на Херсонщині. Внаслідок підриву станцію повністю затопило, і вона не підлягає відновленню. В зоні підтоплення опинилися близько 80 населених пунктів на обох берегах Дніпра. Станом на 18:44 7 червня на посту міста Херсон рівень води вже сягнув відмітки 5 метрів 51 сантиметр.

Як повідомляв Харків Times, з Харкова до Херсона відправили 15 тон гуманітарки.