За передачу окупантам техніки засудили начальника цеху з Руської Лозової

Ілюстративне фото

За допомогу окупантам засудили до тюремного ув’язнення 30-річного мешканця села Руська Лозова Харківського району.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, чоловік, що до початку широкомасштабної війни працював начальником цеху місцевого підприємства, вирішив допомогти ворогу з технікою.

«Він попросив свого колегу привести у належний стан транспортні засоби, що належать компанії, аби передати їх загарбникам. При цьому чоловік достовірно знав, що власники та керівництво підприємства виїхали з населеного пункту і не контролюють обстановку щодо матеріальних ресурсів», – розповіли в прокуратурі.

У подальшому колаборант добровільно передав рашистам транспортні засоби, призначені для вантажних та пасажирських перевезень.

Після деокупації чоловік залишився у селі, і його викрили під час стабілізаційних заходів. Після чого судили за колабораціонізм (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Суд призначив посібнику окупантів покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права займатися фінансово-господарською діяльністю строком на 10 років з конфіскацією всього особисто йому належного майна.

Справу розглядали у Київському районному суді м. Харкова. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові до 15 років позбавлення волі засудили 40-річного чоловіка, який шпигував за позиціями реактивної артилерії ЗСУ на Харківщині. У суді він свою вину не визнав та пояснив, що думав, що спілкується з українськими розвідниками.