30 будинків у центрі Харкова залишилися без води через ракетну атаку росіян

Фото: city.kharkiv.uа

Комунальні служби усувають спричинену російським ракетним ударом аварію на мережах водопостачання та водовідведення на вулиці Римарській у центрі Харкова.

Про це Харків Times повідомили у Харківській міськраді з посиланням на коментар мера міста Ігоря Терехова в ефірі національного телемарафону.

За словами очільника міста, головне завдання – подати воду в 30 будинків.  Враховуючи масштаби руйнувань, це станеться найближчої ночі, або вранці. Щоб забезпечити містян водою, комунальники працюють цілодобово.

«Пошкоджено каналізацію, водопровід, зливову каналізацію, мережі електропостачання. А також житлові будинки та офісне приміщення, де вибиті вікна, дахи пошкоджені та автомобілі, що стояли вночі на вулиці. На щастя, з людей ніхто не постраждав», – зазначив мер.

За інформацією КП «Харківводоканал», внаслідок обстрілу виведено з ладу ділянку водопровідної мережі завдовжки понад 30 м. Також пошкоджено об’єкти каналізаційної системи. Так, повністю зруйновано контрольно-оглядовий колодязь, ділянку мережі водовідведення діаметром 400 мм та два бічні підключення трубопроводів до житлових будинків.

Щоб харків’яни могли користуватися послугою водовідведення, комунальники налагодили перекачування стоків в обхід пошкодженої мережі.

Як повідомляв Харків Times, внаслідок ракетного удару, який російські окупанти нанесли по Харкову близько 23:30 у ніч на 6 червня, пошкоджено житлові будинки, водогін, приватні автівки.

Вранці 6 червня у Харкові закрили дороги, які вночі напередодні ввечері пошкодили російські ракети.