У Куп’янському районі знищили російську фугасну авіабомбу ФАБ-500 (відео)

У Куп’янському районі Харківської області під час сільськогосподарських робіт місцеві мешканці виявили на полі російську бомбу. Фахівці встановили, що це плануюча фугасна авіабомба ФАБ-500 – один з найнебезпечніших російських боєприпасів.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції області.

ФАБ – 500 з керованим модулем планування та корекції – дуже потужна фугасна бомба, яка несе 300 кг вибухової речовини. Коли вона вибухає, то залишає після себе вирву глибиною 5 метрів та діаметром 30 метрів, розповів начальник Управління вибухотехнічної служби Національної поліції України Володимир Хоменко.

Вибухотехніки вручну демонтували підривач авіабомби та перевели її у придатний до транспортування стан. Після цього небезпечний боєприпас вивезли з зони, де вибух міг би спричинити значні руйнування, та знищили на спеціальному підривному майданчику.

Роботи по знищенню рашистської авіабомби провели вибухотехніки ГУНП Закарпатської, Кіровоградської та Луганської області, які працюють на Харківщині у складі зведеного загону.

Дякуємо, Руслане Якименку, Олександре Лашкевичу, Ярославе Костіве, Михайле Фаніне, Олександре Безгубенку, Олександре Беззубе, за те, що очищаєте наші землі від смертельно небезпечних ворожих боєприпасів.

Як повідомляв Харків Times,23 червня сапери зняли з даху дев’ятиповерхівки на Північній Салтівці російську некеровану фугасну бомбу, яку російський пілот скинув на житловий мікрорайон ще у березні цього року.