Дві автівки з цивільними за добу підірвалися на Харківщині

Фото: Нацполіція Харківської області

2 червня у Харківській області на ворожих мінах підірвалися троє дорослих і троє дітей. Внаслідок цих вибухів загинули 37-річна жінка та 40-річний чоловік.

Про це Харків Times довідався з повідомлень Нацполіції області і голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За словами очільника області, поблизу сіл Морозова Долина та Леміщине Богодухівського району на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль, в якому їхала сім’я з трьома дітьми. Внаслідок вибуху загинула 37-річна жінка.

36-річний чоловік загиблої, який кермував автівкою, отримав поранення.

“Дві дівчинки 12 та 15 років та хлопчик 12 років зазнали поранень. Стан хлопчика важкий.”, – розповів очільник області.

Другий вибух стався близько 18:10 біля с. Сулигівка Ізюмського району в лісі. За інформацією Нацполіції, чоловік зі своїм знайомим їхали на автомобілі.

“Між селами Сулигівка та Довгеньке Ізюмського району у них зламалася автівка та 40-річний чоловік пішов у лісопосадку пошукати палицю. Там він наступив на невідомий вибуховий пристрій. В результаті підриву чоловік загинув.”, – розповілиу Нацполіції.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група Ізюмського РУП.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

Як повідомляв Харків Times, 2 червня близько 12:00 поблизу сіл Морозова Долина та Леміщине Богодухівського району Харківської області підірвався автомобіль, в якому їхала сім’я з трьома дітьми.

Слідчі попередньо встановили, що люди прямували на цвинтар, щоби прибратися біля могил родичів. Під час руху автівка наїхала на ворожу міну.