ВАЗ з дітьми наїхав на міну на греблі – подробиці вибуху на Богодухівщині

Фото: Нацполіція Харківської області

Вдень 2 червня на ґрунтовій дорозі поблизу села Леміщине Золочівської громади Харківської області підірвався автомобіль ВАЗ з цивільними. Внаслідок вибуху одна людина загинула, троє дітей і один дорослий отримали поранення.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції області.

“До лікарні в тяжкому стані доставили 35-річного чоловіка, 12-річного хлопця, дівчат 12 та 15 років. 36-річна жінка від отриманих травм загинула на місці підриву.”, – повідомили у поліції.

За інформацією начальника слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергія Болвінова, ВАЗ, в якому їхала родина з трьома дітьми, наїхав на міну на греблі.

“За попередніми даними, люди прямували на цвинтар, щоби прибратися біля могил родичів. Постраждалі діти та їхній батько – у важкому стані в районній лікарні.”, – розповів Сергій Болвінов.

На місці підриву сталася пожежа і слідом вибухи пішли далі, по всьому мінному полю.

На місці події працює слідчо-оперативна група. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

За інформацією Суспільного, у двох дітей 80% опіків тіла. За їх життя борються в обласному опіковому центрі. 15-річну дівчинку направили до обласної дитячої лікарні, бо у неї не тяжкі поранення. Чоловіка направили до обласного шпиталю, він військовий, приїхав у відпустку.

Як повідомляв Харків Times, 2 червня близько 12:00 поблизу сіл Морозова Долина та Леміщине Богодухівського району Харківської області підірвався автомобіль, в якому їхала сім’я з трьома дітьми.