Світоліна знов переграла росіянку і вийшла до 1/8 фіналу Ролан Гаррос

Фото: sport.ua

28-річна харків’янка Еліна Світоліна вийшла до 1/8 фіналу Відкритого чемпіонату Франції з тенісу 2023 року. У третьому раунді Ролан Гаррос українка у трьох сетах обіграла представницю країни 404 Анну Блінкову (WTA 56).

Про це Харків Times довідався з повідомлення Sport.ua.

Поєдинок тривав 2 години 15 хвилин.

Початок матчу Еліна відверто провалила. Блінкова грала агресивно, точно й домінувала на корті. Анна диктувала хід зустрічі та виграла перший сет по грі.

У другому сеті Анна сипала помилками, а Світоліна частіше почала забивати м’ячі.

Третій сет почався нервово. Світоліна не зробила брейк у першому геймі, хоча мала брейк-пойнт, але потім спокійно взяла свою подачу. Третій гейм залишився за Еліною і невдовзі вона повела 3:1 (40:30) на подачі Блінкової. Але зробити другий брейк та практично достроково забезпечити собі перемогу не вдалося. Блінкова повернулася у гру і невдовзі повела 4:3.

Еліні довелося подавати, щоб залишитися у грі. Вона це зробила, хоча рахунок був 40:40 на її подачі у 8-му геймі. У 9-му геймі Еліна зробила важливий брейк. За 4:5 українка вийшла подавати на матч, але не впоралася з цим завданням. Тим не менш, в 11-му геймі Світоліна знову зробила брейк і вдруге вийшла подавати. 12-й гейм вийшов дуже напруженим, але не через якісний теніс Блінкової, а через кілька помилок поспіль від Світоліної. Але з третього матчболу вдалося все ж таки закрити за собою поєдинок. Підсумок третьої партії – 7:5.

Ролан Гаррос 2023 1/16 .

Анна Блінкова – Еліна Світоліна (Україна) – 6:2, 2:6, 5:7.

Це була друга зустріч тенісисток. Тижнем раніше Еліна виграла у Анни у фіналі турніру WTA 250 у Страсбурзі.

У наступному раунді французького мейджора Світоліна зустрінеться з ще однією росіянкою Дарією Касаткіною.

Як повідомляв Харків Times, на старті Grand Slam Ролан Гаррос Еліна Світоліна перемогла першу ракетку Італії Мартіну Тревізан.

В другому раунді Grand Slam Ролан Гаррос Світоліна переграла Сторм Хантер з Австралії (№204 WTA).