2,6 тис. укриттів Харкова готові приймати людей – міськрада

Фото: focus.ua

У Харкові налічується 2,6 тис. укриттів, переважна більшість яких знаходиться у житлових будинках. Місцезнаходження укриттів позначено на інтерактивній мапі.

Про це Харків Times повідомили в Харківській міськраді.

З загальної кількості укриттів Харкова 2363 перебувають у житлових будинках на балансі у КП «Жилкомсервіс» та придатні для тимчасового притулку під час обстрілів. Також укриття є у лікарнях, школах та на підприємствах.

“30 станцій метрополітену працюють як бомбосховища. Вночі під час повітряної тривоги чергові на станціях відчинять двері для громадян. Також  у Харкові встановлено 14 безпечних зупинок.”, – повідомили у міськраді.

КП «Жилкомсервіс» визначило відповідальних працівників, які слідкуватимуть за тим, щоб укриття завжди були відкриті для громадян. Контролюватиме це начальник чи майстер дільниці підприємства.

Якщо укриття буде закрите – громадянам необхідно звернутися до поліції, порадили у міськраді.

Інтерактивна карта укриттів доступна за посиланням: smart.citynet.kharkov.ua.

У ніч на 3 червня у Харкові спільно з правоохоронними органами розпочалася перевірка укриттів. Аналогічні перевірки проводяться по всій країні. Їх ініціювали після трагедії у Києві. Коли у ніч на 1 червня внаслідок ракетного обстрілу росіян у столиці загинули троє людей. Дитина і дві жінки не змогли потрапити в зачинене укриття. Їх вбило уламками збитої російської ракети.

Як повідомляв Харків Times, суд зобов’язав привести до ладу два укриття у Харкові.