Суд зобов’язав привести до ладу два укриття у Харкові

Фото: ЛБ

У Харкові приведуть до ладу два укриття, розташовані по вулиці Конторській та у провулку Сіриківському. Відповідні рішення прийняли Харківський окружний адміністративний суд та Київський окружний адміністративний суд.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Позовні заяви на підприємства, на балансі яких знаходяться ці укриття, подала Новобаварська окружна прокуратура м. Харкова. Прокурори встановили, що через бездіяльність підприємств захисні укриття по вулиці Конторській та у провулку Сіриківському перебувають у неналежному стані.

“У ході перевірок, проведених ГУ ДСНС у Харківській області, встановлено, що укриття, розташовані по пров. Сіриківському та по вул. Конторській у м. Харкові, місткістю 200 та 300 осіб відповідно, не готові для використання за призначенням та підлягають ремонту.”, – розповіли у прокуратурі.

Після перевірки органи контролю склали відповідні приписи з рекомендаціями усунути виявлені порушення. Однак підприємства проігнорували рекомендації та не організували безпечне перебування людей в укритті у випадку загроз.

Щоб зобов’язати підприємства привести до ладу укриття, прокуратура звернулася до суду з позовами, які було задовільнено. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, у Лозовій на комунальників подали до суду через необлаштоване укриття.