У трьох прикордонних селах Золочівщини відновили електропостачання

Фото: АТ "Харківобленерго"

Фахівці “Харківобленерго” відновили електропостачання у селах Костянтинівка, Андріївка та Сніги Золочівської громади. Ці населені пункти були знеструмлені майже рік.

Про це Харків Times повідомили в АТ “Харківобленерго”.

Як розповів очільник Золочівського РЕМ Віталій Олійник, роботи із відновлення електропостачання цих сіл розпочалися у березні 2023 року.

“Складнощі з ремонтом виникали із декількох причин. По-перше, через мінну небезпеку. Сапери знайшли в цій місцевості три мінних поля. Окрім того, в самих селах було розкидано дуже багато мін-“пелюсток”. По-друге, ми зіткнулися з великими обсягами руйнувань. У Костянтинівці, наприклад, були пошкоджені майже всі прольоти ліній електропередачі. По-третє, ми зважали на військову ситуацію – на деяких ділянках відстань до кордону складала всього 6 км. Також на швидкість відновлення впливала погода. Та ж Андріївка розташована у заплаві річки – це фактично болото, тому певний час мали проблеми із заїздом до місць ремонту”, – розповів Віталій Олійник.

Наразі енергетики Золочівського РЕМ працюють над відновленням електропостачання у селі Уди, а також задовольняють заявки із підключення окремих домоволодінь там, куди повертаються люди. Зокрема, такі роботи тривають у селах Дуванка, Калинове та Одноробівка.

Як повідомляв Харків Times, енергетики відновили електропостачання у селі Мосьпанове Чугуївського району області, де світла не було понад півроку. Село недовго було окуповане росіянами, але багато часу знаходилося на лінії зіткнення, чому зазнало значних руйнувань.