Енергетики відновили електропостачання в селі Мосьпанове на Харківщині (фото)

Фото: Харківобленерго

Енергетики Харківської області відновили електропостачання у селі Мосьпанове Чугуївського району області, де світла не було понад півроку. Село недовго було окуповане росіянами, але багато часу знаходилося на лінії зіткнення, чому зазнало значних руйнувань.

Про це Харків Times повідомила речник АТ «Харківобленерго» Марина Шевченко із посиланням на начальника Чугуївського РЕМ Андрія Семенова.

«Нам довелося відновити 10 електропідстанцій та понад 12 кілометрів високовольтних ліній 10 кВ. Повністю міняли опори, дроти. Зараз в селі живуть вже понад 300 мешканців. Маємо надію, що після відновлення електропостачання до Мосьпанового повернеться ще більше людей», – зазначив Семенов.

Він уточнив, що наразі електрику отримала більша частина села – 420 споживачів із 540. Вже найближчим часом населений пункт буде заживлено повністю.

Начальник Малинівської селищної військової адміністрації Микола Семер’янов наголосив, що повернення світла для села – це ще й відновлення водопостачання та зв’язку. За його словами, вода у Мосьпановому знаходиться досить глибоко під землею. Село живлять три свердловини глибиною 70-80 метрів, а без електрики не працювали насоси.

«Тепер з відновленням електропостачання проблема з водою буде вирішена. Як і проблема з мобільним зв’язком. Очікуємо, що завдяки цьому до Мосьпанового найближчим часом повернеться ще до 50% мешканців», – вважає Семер’янов.

Як повідомляв Харків Times, під лінією електропередачі між селами Гракове й Мосьпанове Чугуївського району Харківської області було знайдено рекордну кількість російських протитанкових мін – 250.