Аграрії Харківщини засіяли майже 2/3 від запланованих площ

Фото: fakty.com.ua

Під час весняно-польових робіт 2023 року у Харківській області планують засіяти 634 тисячі гектарів сільгоспугідь. Станом на 17 травня аграрії засіяли майже 410 тисяч гектарів полів.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

“Аграрії регіону засіяли ярими зерновими та зернобобовими культурами 409,8 тисячі гектарів площ сільськогосподарських угідь, що становить 83% від прогнозу.”, – розповіли у ХОВА.

Нині фермерські господарства сіють соняшник, кукурудзу, горох, сою, яру пшеницю, овес, гречку, просо та ячмінь. Цього року аграрії Харківської області планують засіяти 634 тис. га полів, що на 18% більше від площ 2022 року.

Також повідомляється, що темпи посівної в області прискорилися завдяки покращенню погодних умов. Протягом квітня та на початку травня в регіоні опадів випало більше середньої багаторічної норми. Однак дощова погода не нашкодила озимині – рослини перебувають у гарному стані. Площа засіяних озимими культурами полів на Харківщині складає 2213,8 тис. га.

За попередніми розрахунками, середня врожайність озимої пшениці становитиме 39 ц/га.

Як повідомляв Харків Times, вступив у силу закон, згідно з яким аграрії та власники земельних ділянок звільнені від сплати податків, якщо їхні землі заміновані, забруднені, окуповані або на них ведуться бойові дії. Отримати цю пільгу можна, звернувшись до органів місцевого самоврядування.