Хто з аграріїв звільнений від сплати податків

Машина для розмінування за роботою. Фото: Харків Times

Вступив у силу закон, згідно з яким аграрії та власники земельних ділянок звільнені від сплати податків, якщо їхні землі заміновані, забруднені, окуповані або на них ведуться бойові дії. Отримати цю пільгу можна, звернувшись до органів місцевого самоврядування.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Надано можливість отримання відповідних податкових пільг через рішення органів місцевого самоврядування. Для цього до них мають звернутись платники податків із відповідною заявою, в межах якої вони мають вказати кадастрові номери таких ділянок», – пояснив заступник начальника ХОВА Євген Іванов.

До того ж прийнятий закон створив механізм надання пільг для зруйнованої нерухомості чи такої, що потребує капітального ремонту, на підставі даних Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених повномасштабним вторгненням російських окупантів.

Іванов назвав цей закон «надважливим для Харківщини», де велика частина агропромислових підприємств не в змозі працювати через велику кількість вибухонебезпечних предметів, що засмітили поля. Потенційно небезпечними або забрудненими вибухонебезпечними предметами залишаються близько 572 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь області.

Як повідомляв Харків Times, 6 травня у Харківській області стався черговий випадок підриву сільгосптехніки, внаслідок чого постраждав тракторист.

З початку деокупації Харківської області станом на 8 травня піротехніки ДСНС виявили та знешкодили 59 тисяч 890 вибухонебезпечних предметів. Протягом восьми місяців піротехнічні підрозділи рятувальної служби обстежили площу, що дорівнює території 340 стадіонів “Металіст” (2 413,5 га).