У Золочевській громаді Харківщини підірвався трактор у полі

Фото: Віктор Коваленко

Вчора, 11 травня, поблизу села Турове Золочевської громади Харківської області під час роботи у полі на вибуховому пристрої підірвався трактор. Тракторист, мешканець сусіднього села Макарове, лишився неушкодженим. З ним це трапилося вже вдруге.

Про це Харків Times повідомив голова громади Віктор Коваленко.

«Напередодні на цій ділянці сапери проводили розмінування, але чи то міна була глибоко закопана, чи, може, вона була пластикова. Кілька днів тому сапери знайшли п’ять мін на одному місці», – сказав Коваленко.

За його словами, від вибуху постраждала борона та осколками понівечило кабіну трактора.

Коваленко також розповів, що такий випадок в житті тракториста – не перший. За часів окупації Турового він трактором поїхав за кормами для тварин та підірвався на міні, але й тоді залишився неушкодженим.

«Його взагалі не зачепило – Бог милував. Питаю в нього: «Як почуваєтеся?», а він сміється: «Та не перший раз, все нормально», – розповів Коваленко.

Як повідомляв Харків Times, швейцарська компанія Global Сlearance Solutions (GCS) заявила про поставку в Україну протягом цього року 20 машин для розмінування.  Машини застосують для очищення від мін і нерозірваних боєприпасів сільськогосподарських угідь та об’єктів критичної інфраструктури деокупованих районів Миколаївської, Харківської та Херсонської областей.