У Чугуєві судитимуть подружжя, яке звинувачувало ЗСУ в обстрілах населених пунктів

У Чугуєві судитимуть за колабораціонізм чоловіка та жінку. Під час окупації подружжя допомагало ворогам, а також звинувачувало ЗСУ у злочинах, скоєних рашистами.

Про це Харків Times повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, у селі Нова Гнилиця Чугуївського району 55-річний чоловік та його 57-річна дружина активно підтримувало «руський мир».

“Чоловік та жінка казали односельчанам, що всі руйнування відбуваються через ЗСУ та після встановлення російської влади в Україні життя покращиться. Крім того, вони надавали продукти харчування окупантам та допомагали їм з житлом.”, – розповіли в прокуратурі.

Сімейних прихильників “руського миру” судитимуть ч. 1 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Як повідомляв Харків Times, до 13 років ув’язнення з конфіскацією майна засудили колаборанта, який під час окупації смт Борова Харківської області добровільно обійняв посаду у створеній окупантами “народній поліції”.