До 13 років ув’язнення з конфіскацією майна засудили колаборанта з Ізюмщини

Ілюстративне фото

Суд визнав винним у колабораціонізмі 64-річного мешканця смт Борова Харківської області, який добровільно обійняв посаду у створеній окупантами “народній поліції”.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як було встановлено в суді, під час окупації селища чоловік добровільно працював «черговим чергової частини».

“Колаборант провадив контрольно-пропускний режим у так званій «поліції» та охороняв адміністративну будівлю. Вказані обов’язки здійснював у період часу з 08:00 до 08:00 наступного дня та заступав через добу.”, – розповіли в прокуратурі.

Під час судового засідання він свою вину не визнав. Однак прокурори довели, що чоловік скоїв злочин, покарання за який передбачене ч. 7 ст. 111-1 КК України (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території)

3 травня 2023 року суддя Котелевського районного суду Полтавської області призначив обвинуваченому покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах, органах державної влади, органах місцевого самоврядування та в органах, що надають публічні послуги, строком на 13 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, на 5 років засудили харків’янина, який здавав позиції українських ППО.