На відновлення зруйнованого російською ракетою спорткомплексу ХПІ виділили понад 1 млн грн

Фото: Софія Бобок/Харків Times

Харківський Політехнічний Інститут виділяє 1, 35 мільйона гривень на ремонт частини приміщень спорткомплексу, який в ніч на 24 червня влучили ракети випущені з бєлгородської області рф.

Про це Харків Times довідався з повідомлення Харківського антикорупційного центру з посиланням на дані сайту “Прозорро”.

Договір на проведення капітального ремонту ХПІ уклав з ТОВ “Стройуніверсал-2006”. Директором та засновником підприємства є Дмитро Рябченко.

Згідно з договором, підрядник має провести аварійно-відновлювальні роботи приміщень другого поверху корпусу кафедри фізичного виховання НТУ “ХПІ” по вулиці Алчевських, 50-А.

“Угоду уклали без проведення торгів. Крім того, сам договір та кошторис не були завантажені у систему “Прозорро”.”, – повідомили у Харківському антикорупційному центрі.

За інформацією ХАЦ, ТОВ “Стройуніверсал-2006” вже виділяли кошти на проведення відновлювальних робіт у спорткомплексі. У лютому 2023 року з цією компанією була укладена угода по встановленню дверних блоків та облицювання цегляних перегородок в приміщенні басейну вартістю 262 тис. грн.

Першу угоду щодо ремонтних робіт вартістю півмільйона гривень з ТОВ “Укрбуд-М” НТУ “ХПІ” уклав через півроку після російського ракетного удару, у грудні минулого року.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 24 червня російські ракети, випущені з білгородської області рф, влучили у будівлю Спортивного комплексу «Політехнік» НТУ «ХПІ» в центрі Харкова. Від обстрілу постраждали басейн та практично всі приміщення спорткомплексу та основний удар припав на легкоатлетичний манеж та ігровий зал.